Hoe koop ik een houten vloer?

Als u denkt over de aankoop van een nieuwe houten vloer voor uw huis, zijn er een paar overwegingen waarmee u rekening moet houden voordat u een nieuwe vloer koopt. Een ding dat u altijd moet doen is ervoor zorgen dat het hout dat u gebruikt de juiste maat is voor de kamer waarin u het wilt installeren. De beste houtsoorten om te gebruiken zijn degenen die u de beste kracht, dus kijk naar het hout dat u van plan bent te kopen en de kracht ervan. Natuurlijk moet u ook rekening houden met de grootte en het type van de poten die u zult gebruiken om de muur op te gaan. U moet geen houten vloer kopen die niet de juiste beenlengte heeft; als u niet de juiste lengte heeft, zou u kunnen eindigen met een zeer onstabiele vloer.

Een ander ding waar u naar moet kijken bij het kiezen van een vloer, is de parketprijs. Er zijn in principe drie verschillende soorten parketprijzen: massief parket, laminaatparket en geconstrueerd parket. Massief parket is gemaakt van ofwel een dikke strook multiplex met een patroon van houtnerven, ofwel een enkel stuk massief hout. Laminaatparket is een massieve plank die aan een multiplexbodem is bevestigd en bestaat uit een enkel stuk of uit meerdere stukken, meestal twee of drie, die dan aan elkaar kunnen worden bevestigd.

Houten vloer kopen

Als u naar de prijs van het laminaatparket kijkt, wilt u er zeker van zijn dat u naar de hele vloer kijkt, inclusief de poten. U wilt niet zomaar een enkele poot kiezen die slechts twee meter breed is, want die zal veel duurder zijn dan twee poten. De kosten van laminaatparket zijn over het algemeen veel lager dan die van massief parket. Laminaatprijzen zijn normaal gesproken minder dan een achtste van de prijs van een massieve.

Houten vloeren zijn vergelijkbaar met de laminaatvloeren, maar in plaats van multiplex wordt MDF gebruikt. Het is goedkoper dan massief parket en is een goede keuze voor veel kamers. Een ander leuk ding over technische houten vloeren is dat ze kunnen worden gesneden op elke gewenste grootte, met inbegrip van vierkante, rechthoekige, achthoekige of halfronde; je kunt ze zelfs aan te passen aan uw kamer en toe te voegen of te verwijderen stukken zoals gewenst.

U zult precies willen weten hoeveel uw vloer zal kosten om te kopen voordat u begint met winkelen voor dit soort houten vloeren. Hoewel ze relatief goedkoop kunnen zijn om te kopen in een discountwinkel, zult u nog steeds de perfecte moeten vinden, of een online winkel die gespecialiseerd is in dit specifieke soort vloer om te kopen, om het meeste voor uw geld te krijgen.

Als u een parketvloer gaat leggen, moet u de oppervlakte die u moet bedekken meten, en dit is iets dat anders is dan wanneer u een solide vloer zou installeren. De belangrijkste reden hiervoor is dat de vloerbedekking nogal wat breder kan worden dan de eigenlijke ruimte, dus u wilt zeker weten dat u de exacte grootte van het gebied weet waar u het gaat installeren.

Als je eenmaal de afmetingen hebt, moet je kijken naar het type vloerbedekking waarin je geïnteresseerd bent om ervoor te zorgen dat het past, en dat het genoeg zal zijn om het juiste deel te dekken. Ga dan online en kijk naar de websites van de fabrikanten om te zien hoeveel elk van hen gaat kosten om te maken.

Samenvattend, het kopen van een houten vloer is zeer eenvoudig als u de tijd neemt om de juiste vloer te vinden. Het is een geweldige manier om een mooie vloer te hebben voor heel weinig geld.

EEN HOUTEN VLOER LEEFT

Elke plank, elk vloerdeel heeft een unieke tekening. Dat heeft te maken met de hoeveelheid noesten, de vlam en de natuurlijke kleurschakering van het hout. Jong hout – het spint – is lichter van kleur dan het kernhout – het oudere hout – van de boom, en dus ook van de plank. Een houten vloer leeft ook omdat het werkt. Onder invloed van vocht zet het uit, bij droogte krimpt het. Dat zie je vooral bij een houten vloer van planken, zowel bij grenen als bij eiken