Tuin inrichten Tips

Patio’s – Verhelderen van de saaiheid! Vorm – bestaande vorm aanpassen om aan te sluiten bij de tuin daarbuiten
Mijn eerste regel voor het creëren van prachtige tuinen is vormgeven.

De vormen die u gebruikt voor uw terras en gazon zijn de sleutels tot een ontwerp dat het hele jaar door vloeit en er goed uitziet. Als je een bestaande patio hebt, is het gemakkelijk om te denken dat je ermee vastzit omdat het te duur is om opnieuw te doen…

Soms is dat waar, vooral als er niveaus betrokken zijn, maar als uw terras op gazonniveau is het meestal mogelijk om het opnieuw vorm te geven door het toevoegen of verwijderen van wat bestrating. Welke vorm u kiest om het te maken hangt volledig af van de vorm en grootte van de rest van uw tuin.

Er is een tutorial over het vormgeven van het terras of de Tuin laten ontwerpen

2 Planten – potten of enkele platen verwijderen
Als je een groot gebied met een slappe bestrating hebt, dan zal het toevoegen van wat beplanting echt helpen om het te verzachten en tot leven te brengen. U kunt planten in potten gebruiken of een deel van de bestratingsplaten optillen en direct in de grond eronder planten.

Als u bestratingsplaten optilt, zorg er dan voor dat u dit doet in gebieden die niet direct door routes lopen. Tegen hekken uit de buurt van tuinmeubilair is meestal een goede locatie. Kies planten die groenblijvend zijn als dat mogelijk is en ze zullen helpen om zowel de bestrating als de omheining te verzachten.

3 Accessoires – potten, meubels, kussens
Een andere geweldige manier om een patio te verlevendigen is door te kiezen voor ‘feature-piece’ meubels en meubels die er het hele jaar door goed uitzien, en ervoor te zorgen dat het ontwerp en de kleuren in verband worden gebracht met potten, kussens, muurkunst en de beplanting die in de rest van de tuin staat.

U kunt hier meer lezen over hoe u dit kunt doen:

4 Bestratingselementen
Als u een groot gebied van bestrating, het opheffen van een aantal platen en het plaatsen van een kiezelmozaïek of kleinere granieten setts zal ook rente toe te voegen en helpen breken van de leegte.

Cirkelvormige of vierkante bestratingssets kunnen ook worden gebruikt om interesse toe te voegen aan een patio, maar zou vereisen dat er meer platen worden verwijderd dan een kiezelsteen of sett insert.

5 grind, keien & rotsen
Als u een groter interessegebied in uw terras wilt creëren, maar het niet volledig wilt vullen met planten, kan het verwijderen van wat bestrating en het bedekken van de grond met een onkruidonderdrukkend membraan en aantrekkelijk grind er geweldig uitzien.

Het toevoegen van gladde keien kan ook een mooie afwerking zijn, zeker als sommige keien zowel op de bestrating als in de grindberm worden geplaatst.

De sleutel
Het creëren van een mooi uitziende tuin komt in de eerste plaats neer op het vormgeven van de tuin. Als u meer wilt weten over deze snelle en eenvoudige ontwerpmethode, bekijk dan onze gratis tuinontwerplessen en onze betaalde cursussen die u stap voor stap door het hele ontwerpproces leiden.

Tuinmeubelen kopen

Onze tuinmeubelen voor de tuin zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, kleur en afmetingen. op onze website vindt u enkele foto’s van onze producten. We hebben we een ruim assortiment tuinstoelen, tuinbanken, tuintafels en complete tuinsets, Picknicktafels – Direct uit voorraad leverbaar …