Woning veilig maken

Eenvoudige manieren om uw nieuwe huis te beveiligen

Het versieren van uw nieuwe woning is zeker leuker dan het instellen van beveiligingsmaatregelen. Maar inbrekers slaan elke 25,7 seconden toe, dus de beveiliging van uw huis zou een topprioriteit moeten zijn.¹ Om u te helpen terug te keren naar de leuke dingen, zijn hier 10 eenvoudige dingen die u meteen moet doen om uw nieuwe huis te beveiligen.

1. 1. Beveilig de deuren
Help een inbreker niet om door de voordeur naar binnen te lopen (34%!).² Inspecteer al uw buitendeuren om er zeker van te zijn dat de deurkozijnen sterk zijn, de scharnieren beschermd zijn en – als uw deur een postgleuf heeft – dat iemand er niet doorheen kan om de deur te ontgrendelen.

Als u verhuist naar een woning die iemand anders vroeger thuis belde, verander dan de deursloten. Op die manier heb je geen vreemden met een sleutel van je huis en kun je ervoor zorgen dat je sloten de beste op de markt zijn.

Hier zijn enkele snelle versterkingen die we aanraden om u te helpen deze vitale ingangen te versterken.

Installeer een nachtslot. (Hier is hoe.)
Voeg een slagplaat toe.
Upgrade naar slimme sloten.
Verhoog de veiligheid met een videodeurbel.

Inbraakbeveiliging TIP: Versterking van glazen schuifdeuren
Indringers houden van schuifdeuren, dus zorg ervoor dat die van u beschermd zijn. U kunt old-school gaan en een raambar of deuvel in het spoor gebruiken om te voorkomen dat de deur wordt geforceerd. Als u een high-tech oplossing wilt, voeg dan een deursensor of glasbreuksensor toe. Deze zullen u waarschuwen als er met de glazen deur geknoeid wordt – en zouden dieven moeten afschrikken.

2. 2. Vergrendel de ramen
Deuren en ramen zijn de meest voorkomende ingangspunten voor inbrekers. Helaas zijn de vergrendelingen van de ramen van de fabrikant niet altijd effectief en soms zijn ze ronduit dun gezaaid. Als het uiterlijk van uw raamsloten u niet bevalt, verhoog dan de veiligheid met sloten of sleutelhendels. Maar daar hoef je het niet bij te laten.

We hebben nog wat andere goede ideeën om uw ramen inbraakbestendig te maken.

Versterk het glas met raambeveiligingsfolie.
Installeer ruit- of glasbreuksensoren.
Raambalken toevoegen.
Plant stekelige struiken onder ramen op de eerste verdieping (maar zorg ervoor dat ze getrimd blijven).
Achtertuinverlichting in de nacht

3. 3. Verlicht het landschap
Vandalen, inbrekers en andere criminelen staan niet graag in de schijnwerpers. Houd slechte mensen op afstand met voldoende buitenverlichting. Plaats verlichting rond uw voor- en achtertuin, langs de paden, en in de buurt van de garage en andere buitenstructuren. Niet alleen laat je indringers schrikken, je verkleint ook het risico op een struikeling op je weg naar de voorste treden.

Maak je buitenverlichting nog effectiever met deze tips.

Gebruik bewegingsgevoelige verlichting.
Bespaar energie met lampen op zonne-energie.
Zet de buitenverlichting op een timer.

4. Vergeet de garage niet
Dit toegangspunt tot uw huis wordt steeds populairder bij criminelen. En zelfs als ze niet bij je huis kunnen komen, is de kans groot dat je genoeg goede spullen in de garage hebt staan. Maak er een gewoonte van om alle deuren van de garage op slot te doen, zowel binnen als buiten.

U kunt ook overwegen om uw garagedeur opener in het huis te houden. Op die manier kan een inbreker het niet uit je auto pakken. En als u een beveiligingscode gebruikt om de garage te openen, zorg er dan voor dat u het geheim houdt en voer het nooit in voor bezorgers, buren of iemand anders.

Hier zijn wat meer eenvoudige manieren om de garage te beveiligen.

Upgrade naar een slimme garagedeuropener.
Dek de ramen af om de spullen binnenin te verbergen.
Beveilig de garagedeuren met extra sloten (of zelfs met ritssluitingen!).
Gebruik domotica en laat de garagedeur nooit meer openstaan.

5. 5. Een beveiligingssysteem opzetten
Uw nieuwe woning moet een of andere vorm van beveiliging hebben, of het nu gaat om een basis DIY systeem of een systeem dat wordt geleverd met professionele bewaking en domotica. Vandaag de dag zijn er tal van opties voor de beveiliging van uw huis voor elk budget en elk niveau van bescherming.

Om een systeem te kiezen waar u zich prettig bij voelt, evalueert u de behoeften van uw buurt en uw huis. U kunt contact opnemen met uw lokale politie-afdeling voor statistieken over buurtcriminaliteit en hulp bij het doen van een woningbeveiligingsevaluatie van uw huis.

En houd deze factoren ook in gedachten:

Doe-het-zelf installatie vs. professionele installatie
Klantenservice en merkreputatie
Slimme thuisomgeving
Voorafgaande en maandelijkse kosten
Extra’s zoals rook- en koolmonoxidebewaking

En houd deze factoren ook in gedachten:

Doe-het-zelf installatie vs. professionele installatie
Klantenservice en merkreputatie
Slimme thuisomgeving
Voorafgaande en maandelijkse kosten
Extra’s zoals rook- en koolmonoxidebewaking
iemand die een laptop gebruikt

6. 6. Vergrendel uw Wi-Fi-netwerk
Uw draadloze thuisnetwerk is een deur naar uw persoonlijke en financiële informatie. En als u gebruik maakt van domotica, kan het uw huis ook kwetsbaar maken voor een inbraak. Als uw Wi-Fi-netwerk is verbonden met slimme huistoestellen of uw beveiligingssysteem, kan het criminelen rechtstreeks toegang geven tot uw huis.

Maar u hoeft uzelf niet kwetsbaar te maken. Gebruik onze tips en trucs om hackers van je thuisnetwerk af te houden.

Beveilig uw draadloze router.
Schakel WPA (Wi-Fi Protected Access) of WPA2-codering in.
Hernoem en verberg uw thuisnetwerk.
Gebruik een firewall.
Installeer antivirus- en anti-malwarebescherming.
Maak sterke wachtwoorden aan.
PRO TIP: Bescherm kinderen met software voor ouderlijk toezicht.
Als je kinderen hebt, is de kans groot dat ze online gaan voor hun huiswerk en plezier. Houd ze veilig tegen online roofdieren en cyberpesters met een app voor ouderlijk toezicht, router of softwarepakket. Deze tools kunnen je zelfs helpen om de schermtijd te beperken en om apparaatvrije familiediners af te dwingen.
voorkant van een nieuw huis

7. 7. Elimineer de schuilplaatsen
Bomen en struiken kunnen uw huis in de hand werken, maar ze geven inbrekers ook een handige plek om zich te verstoppen. Knip bomen en planten in de buurt van uw huis weg die u kunt gebruiken om zich te verstoppen. Kies voor kleinere bloemen en struiken. Als u bomen in de buurt van ramen heeft, verwijder ze dan of versterk die ramen met extra veiligheid.

En verwaarloos de rest van de buitenkant van uw huis niet, gebruik deze best practices om de boel goed op slot te houden.

Zet altijd krukken en ladders weg.
Sluit poorten, schuren en andere buitengebouwen af.
Breng dieven niet in de verleiding door dure spullen op de binnenplaats te laten staan.
Voeg veiligheidsborden en stickers toe.

Camerabewaking sets

8. 8. Voeg beveiligingscamera’s toe
Je hebt waarschijnlijk krantenkoppen gezien over inbrekers die verijdeld werden door beveiligingscamera’s. Dit is een oplossing voor de beveiliging van het huis die zowel werkt als een afschrikmiddel als een middel om gerechtigheid te krijgen. U kunt beveiligingscamera’s krijgen die deel uitmaken van een compleet systeem voor huisbewaking, of u kunt camera’s gebruiken die op zichzelf werken.

Welke kant je ook op gaat, we raden het gebruik van een bewakingscamera met een mobiele app aan, zodat je de beelden in realtime kunt zien en opslaan als je ooit naar de politie moet gaan.

Bekijk onze andere must-have functies:

Bewegingsdetectie
Nachtzicht
Wi-Fi-capaciteit
Tweerichtingsverkeer
Lokale of cloud-opslag
Weerbestendige behuizing voor buitencamera’s

9. Krijg een kluisje
In het geval dat iemand zich aan uw andere huisbeveiligingsstrategieën houdt, zorg er dan voor dat kostbaarheden worden beschermd. Een kluis in huis is een veilige opslagplaats voor alles, van sieraden tot vitale documenten zoals paspoorten. U wilt een kluis die brandwerend, waterdicht en zwaar genoeg is, zodat een dief er niet mee weg kan lopen.

Volg deze suggesties om de meeste bescherming uit uw kluis te halen.

Zoek naar kluizen met redundante sloten (dat zijn twee sloten op één kluis).
Kies de juiste maat kluis voor de waardevolle spullen die u wilt beschermen.
Beslis of u een draagbare kluis wilt of een kluis die is verankerd.
PRO TIP: Beveilig vuurwapens in een wapenkluis.
Vuurwapens zijn gewenste items voor een inbreker. Gemiddeld worden er jaarlijks zo’n 230.000 wapens gestolen tijdens huisinbraken. Een wapenkluis houdt uw wapens uit de handen van criminelen en beschermt uw gezin tegen het risico van een tragisch ongeluk.
10. 10. Gebruik domotica
Als u in de verleiding bent gekomen om van uw gewone huis een slim huis te maken, is beveiliging een dwingende reden om door te gaan. Met domotica kunt u op afstand (of gepland) verlichting, deursloten, beveiligingscamera’s, rookmelders en andere veiligheidsvoorzieningen bedienen. U kunt real-time waarschuwingen krijgen over verdachte activiteiten, zodat u snel kunt reageren en potentiële dieven kunt dwarsbomen.

Hier zijn enkele van onze favoriete manieren om domotica te gebruiken om de veiligheid te verhogen.

Plan de verlichting (en uw tv) in en uit te schakelen wanneer u op vakantie bent.
Schrikken portaalpiraten af met tweerichtingspraatjes door een slimme deurbel.
Krijg direct een video-feed wanneer iemand op uw oprit loopt.
Controleer een rook- of koolmonoxidemelder en annuleer het valse alarm van uw smartphone.
Voordat je gaat
Uitzoeken hoe je je huis te beveiligen hoeft geen karwei te zijn. Gebruik deze tips om te beginnen. En relax. Je hoeft niet alles tegelijk te doen.

Bepaal welke strategieën voor u het belangrijkst zijn en maak een plan om de rest later toe te voegen. Bewust zijn van potentiële veiligheidsrisico’s en vroeg actie ondernemen is de beste manier om uw huis en uw dierbaren veilig te houden.